Kulutusluotto

Kulutusluotto

David Castello Dominic / FreeDigitalPhotos.net

Kulutusluotto on vähintään 500 euron ja enimmillään muutaman kymmenen tuhannen euron laina, jota haetaan kulutukseen. Tällaiseksi kulutukseksi voisi laskea esimerkiksi auton oston tai vaikkapa kodinkoneiden tai kodinelektroniikan hankkimisen. Nykyisin kulutusluottoja haetaan myös puhtaasi arkielämän kuluihin. Kulutusluottoa voi saada aikaisintaan 18-vuotiaana, mutta monissa kulutusluottofirmoissa minimi-ikä on yli 20-vuotta. Iän lisäksi vaatimuksena on useimmiten säännölliset kuukausitulot ja luottotietojen on hyvä olla kunnossa. Pienempi kulutusluotto myönnetään useimmiten ilman vakuuksia.

Voinko saada kulutusluottoa heti tilille? Kulutusluottoa ei yleensä saa heti tilille, vaan vähintäänkin luottotiedot tarkistetaan ja hakemukset käsitellään manuaalisesti. Tästä johtuen lainapäätökseen menee vähintään muutama tunti ja useimmiten yli vuorokausi.

Suomalaisten kulutusluottoyritysten lisäksi kulutusluottoja tarjoavat mm. ruotsalaiset ja virolaiset yritykset. Esimerkiksi Joustolaina eli Collector Credit on Ruotsista ja LHV-pankki, Nopsalaina ja Yleislaina on virolaisia toimijoita tai ainakin Virosta käsin toimivia yrityksiä. Kulutusluotosta on käytössä eri nimiä, kuten yksityislaina, käyttöluotto, käyttölaina, käyttöluotto tai pelkkä luotto.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *